Duguláselhárítás logó

Duguláselhárítás, szennyvíz, galambürülék,
takarítás, fertőtlenítés

0670-545-1869

Budapesten Ingyenes Kiszállás! Díjmentes Árajánlat!

Dugulások okai

Gondolkodott már azon, hogy mik lehetnek a dugulás okai?

HIVJON MOST 06/70-545-1869

Valljuk meg őszintén, hogy a legtöbb esetben nem a rosszul felépített csatornarendszer a felelős ezért a kellemetlen helyzetért /bár elég gyakran előfordul építési hiba/, hanem sokkal inkább saját magunk, és a figyelmetlenségünk vagy mások felelőtlensége, nemtörődömsége a felelős. A duguláshoz nagy mértékben hozzájárulnak az ételmaradékok, mint pld., a tészta, a húsdarabok, és a zsírok lejutása a lefolyóvezeték hálózatába. Egyéb dolgok is hozzájárulhatnak és közrejátszhatnak a dugulás kialakulásánál. Előfordul, hogy pont a dugulás megelőzésére törekedtünk éppen. Bár úgy gondoljuk, hogy a mosogatószerek nem csak az edényeinken oldják tökéletesen a zsírt, hanem a lefolyórendszerben is. És persze szeretjük is, ha minél habosabb a mosogatóvíz, mert úgy gondoljuk, hogy így lesz tökéletesebb a zsíroldás.

Mosogatószerek

Nézzük a mosogatószereket, melyeket nagykoncentrátumban még töményebben engedünk dugulás gyanújakor a mosogató lefolyójába. Ezzel épp az ellenkezőjét érjük el a megelőzésnek, mivel a sűrű anyag – hiába az erős zsíroldó hatás - a fizikai szennyeződéseket összetapasztja, s ez biztos okozója lehet egy dugulásnak. Ha visszagondolunk, akkor a hirdetések is arról szólnak, hogy elég csak 1 csepp mosogatószer ebből a szerből. De sosem elég. Mégis örülünk, hogy milyen kevés kell. De mégis a dugulás okozója.

Így járhatunk a kád, a mosdó és a wc esetében is. Hiszen a lebomlasztott szennyeződés egyszerre kerül be a lefolyóba, a csővezetékbe.

Tisztítószerek, kozmetikai szerek

Ijedtünkben, persze –amikor felvillan a dugulás gyanúja nem is tanulmányozzuk át a kereskedelemben kapható tisztítószerek használati utasításait, végtére is vészhelyzetet észlelünk- pedig a gyártók részletesen kitérnek a megfelelő hígítási arányra is. Az egyéb kozmetikai szerekre is érvényes ez a felállás, hiszen a hajjal, egyéb szőrzetmaradványokkal összeállva jelentős mértékű dugulást képesek előidézni. Talán a borotvahab, vagy a hajbalzsamok a legártalmasabbak ezen a téren. Melyikünk ne szedte volna már szét e miatt a fürdőszobai csap szifonját? Meglepő volt ugye a sok szenny, egybegubancolódva?.... Ugyanakkor mintha beleégne a szennyeződés a műanyag szifonba, hiába mossuk tisztára, a dugulás egyre gyakrabban jelentkezi.

Találtunk már benne zsebkendőt, törlőpamacsot, fülpiszkálót is melyek mind dugulást okoznak.

S ha erre nem figyelünk, rendszeresen nem tartjuk rendbe, elhárítva a kisebb ilyen dugulásokat egy idő után költségesebb lesz a következmény. Ez mindennapi, egy nagyobb létszámú családnál. Pláne ahol még oda sem figyelnek, mert csak bérlik az ingatlant, és úgy vannak vele, hogy nem az övék, így nem is az ő problémájuk.

Fák, a tuják gyökerei

Régebben készült eternit és betoncsövek is eldugulhatnak, mivel a csatornacsövek tokozásai megrepedezhetnek, s ezek, mint bomlástermékek fokozzák a dugulás kialakulásának lehetőségét. De találkoztam autó súlya által összetört, megrepesztett eternitcsővel, ami aztán a probléma okozója lett. Ja és a közelmúltban általam is megtapasztalt nem ritka helyzet: a fák, a tuják gyökerei, melyeket csatorna közelébe ültetnek, belenőhetnek a csatornarendszerbe.

Egyszer egy ilyen helyzetet tártam egy kertész elé, aki elmondta, hogy ennek a tujafajtának az átlagos magassága 6-8 méter a hazai éghajlati övünkben, de itt kb. 15 méterre nőt meg a szennyvízcsatornából táplálkozó remek táptalajnak köszönhetőnek. Ezzel óriási dugulást okozva, melynek következtében 18 méter betonjárdát kellet feltörni, és még 8 méter virágoskertet is feltúrni, egyetlen tuja miatt. De még az esővíz is belemossa az esetleges tömítetlen csőszakaszba a földet, mely aztán úgy összetömörödik, hogy azon már csak a womázás segít. És Persze a dús lombú fák őszi lombhullása idején a sok falevél is dugulást okoz. Ez még a csapadékelvezető rendszerre is kihathat.

Fizikai szennyeződések, zsírok, ételmaradékok

Tehát figyelnünk kellene minden napon, hiszen a lefolyóba bekerülő fizikai szennyeződések, zsírok, ételmaradékok - melyek részben szűrhetőek lennének- erős dugulást okozhatnak, persze akkor jön a dugulás, amikor épp vendégeink vannak. Plusz költség, és sok kellemetlenség…. Voltunk már ugye ilyen szorult helyzetben..?? Nem kívánjuk senkinek. De ha nem lenne dugulás, akkor nem lenne szükség a duguláselhárításra.: 06-70-545-1869

Gyakori szolgáltatásaim: 06-70-545-1869

Csatornatisztítás, mosatás, takarítás, fertőtlenítés, womával nagynyomású mosóval,garanciával, szaktanácsadással, falbontás nélkül.

Csatornatisztítás akciókkal, hétvégén Ünnepnap, éjjel-nappal, csőgörénnyel.

Csatornakamerázás, kamerás bevizsgálás, vízcsötörés keresés.

Csőtörés bemérés keresés azonnal, non-stop, legolcsóbban

Kiszállási díj nélkül: 0670-545-1869

Munkavégzés területei

Budapesten duguláselhárítás: I. kerület Várkerület csatornatisztítás, mosatás, II. kerület Rózsadomb dugulás utáni takarítás, fertőtlenítés, III. kerület Óbuda-Békásmegyer fertőtlenítés tisztítás, IV. kerület Újpest csatorna kiépítése, V. kerület Belváros kamerás csővizsgálat, kamerázás, VI. kerület Terézváros csőtörés keresés, bemérés, VII. kerület Erzsébetváros woma, womázás, VIII. kerület Józsefváros szennyvíz akna takarítás tisztítás, szivattyúzása, IX. kerület Ferencváros kamerás bevizsgálás, felvétel készítés, X. kerület Kőbánya gépigyökérvágás, XI. kerület Újbuda gyökértelenítés, gyökérvágás, XII. kerület Hegyvidék dugulás megszüntetése, XIII. kerület Angyalföld gépi csőgörény használata, XIV. kerület Zugló duguláselhárítás falbontás nélkül, XV. kerület Újpalota szennyvízcső zsírtalanítása, XVI. kerület Mátyásföld duguláselhárítás hétvégén, XVII. kerület Rákosmente csatornamosás, XVIII. kerület Pesztszentlőrinc-Pestszentimre csatornaszag megszüntetése, szagtalanítás, XIX. kerület Kispest szaktanácsadás, XX. kerület Pesterzsébet garancia, XXI. kerület Csepel olcsón duguláselhárítás, XXII. kerület Budafok-Tétény azonnal Budapesten, XXIII. kerület Soroksár kiszállási díj nélkül.

Pestmegye csatornaépítés csatornázás: Abony csatornatisztítás /woma/, Albertirsa dugulás utáni takarítás tisztítás fertőtlenítés szagtalanítás, Aszód extrém takarítás dugulás után, Biatorbágy vegyszeres fertőtlenítés, Budakalász csatornázás földmunkával, Budakeszi kamerás csővizsgálat, Budaörs csőtörés keresés bemérés, Cegléd woma, Dabas szennyvízakna takarítás tisztítás szivattyuzás, Dunaharaszti csöszakasz kamerás bevizsgálás, Dunakeszi gyökérvágás, Dunavarsány gépi gyökértelenítés,Érd dugulás megszüntetése,Fót gépi csőgörény használata, Göd dugulás elhárítás falbontás nélkül, Gödöllő zsírtalanítás, Gyál duguláselhárítás éjjel, Gyömrő dugulás ünnepnap, Halásztelek csatornamosás womával, Isaszeg csatornaszag megszüntetése fertőtlenítés, Kistarcsa szaktanácsadás, Maglód garancia, Monor dugulás elhárítás olcsón, Nagykáta duguláselhárítás házilag, Nagykörös duguláselhárítás ecettel és szódabikarbónával, Nagymaros csatornaépítés szakszerűen, Ócsa darálós wc javítás, Örkény magasnyomású mosás tisztítás, Pécel vízszerelés, Pilis dugulás, Pilisvörösvár csőtörés bemérése, Pomáz csőtörés javítása szerelése, Ráckeve étterem zsírfogó akna takarítása tisztítása, Százhalombatta csatornaépítés, Szentendre gépi föld munka, Szigethalom csatornaszag, Szigetszentmiklós szennyvíz csatornaeldugulás helyreállítás, Szob dugulás a szennyvízcsatornában, Tápiószele víz szivattyúzása, Tököl szennyvíz szivattyúzása, Törökbálint lomtalanítás lomolás, Tura dugulás utáni lomtalanítás eltakarítás, Üllő szakember, Vác csőtörés feltárása, Vecsés duguláselhárító gép, Veresegyház woma mosatás, Visegrád hibakeresés feltárás, Zsámbék szaktanácsadás (Kiszállási díj 5.000Ft)

További írások