Duguláselhárítás logó

Duguláselhárítás, szennyvíz, galambürülék,
takarítás, fertőtlenítés

0670-545-1869

Budapesten Ingyenes Kiszállás! Díjmentes Árajánlat!

Duguláselhárításról

A duguláselhárítás bontás nélkül általában, az esetek 98 %-ban megoldható, de amennyiben törött a szennyvízelvezető rendszer, vagy az előző duguláselhárító szakember beleszakította a duguláselhárítás következtében a rúgóját, akkor általában a szakemberként is a csőcserét javasolja.

Gyakori gond, hogy a festők, burkolók, kőművesek a csatornarendszerbe belemossák a glett, ragasztó, malter anyagot, amellyel dugulást okoznak. A duguláselhárítás csak átmeneti. A csőcsere elkerülhetetlen. Társasház esetében nem feltétlenül nálunk dolgozik a felelőtlen kontár szakember, de a felettünk végzett lakásfelújítás következtében nálunk alakul ki a dugulás és a dugulás elhárítás minket terhel.

Takarítás, felmosás következtében is kiönthetjük a felmosórongyot, amely dugulást okozhat. Duguláselhárítással megszüntethető a dugulás.

Túl sok wc-papír vagy túl kemény wc-papír használata is okozhat dugulást. Duguláselhárítással orvosolható a probléma

A szerkezeti hibák is felelősek a dugulásért. A kis átmérőjű csövek, rossz lejtések, hanyag illesztések, valamint a kevés víz és meleg víz felhasználás. A mosógép, mosogatógép használatával a dugulás kevésbé tud kialakulni, így a duguláselhárítás elkerülhető.

Történt már, hogy belefúrtak a csatornarendszerbe és tiplivel csavart rögzítettek bele, amely később dugulást okozott. A dugulás elhárítás megoldható, de csak átmeneti, mert a dugulás ismét ki fog alakulni. A dugulás okát, amit csak kamerázással tudjuk felderíteni. A csőszakaz cseréje elkerülhetetlen.

Idegen tárgyak. Találtunk már kanalat, villát, fogót. Ilyen esetekben csak a csatorna-kamerázás által derül ki a dugulás oka. A dugulás elhárítással kiszedhető az idegen tárgy.

A duguláselhárítás szerszámai alapvetően a kézi szerszámok: vízpumpa-fogó, csavarhúzó, csőkulcs, villáskulcs, kalapács, véső, kézi- és gépi spirálok, nagynyomású, kompresszoros mosó, cső-kamera, vágóeszközök, stb., amelyek mind nem hobby kategória, hanem ipari szerszámok, gépek.

A fürdőkád, zuhanytálca dugulás kellemetlen, mert nincs külső tisztítási lehetőség. Ilyenkor speciális szívó-nyomó pumpával megindítható a dugulás, vagy ha a kézmosóval egy rendszerre van kötve a zuhanytálca, kád, akkor a kézmosó vezetékén keresztül esetleg tisztítható. Célszerű az átépítés egy külső szerelőnyílás, illetve tisztítási lehetőség kiépítésére, hogy a dugulás elhárítás elvégezhető legyen.

A begyökeresedett cső tisztítható komoly gyökérvágó fejekkel, láncos fejjel. De a szennyvízvezeték átépítése elkerülhetetlen. Ne várja meg a teljes dugulást. A duguláselhárítással járó mérgelődés, bosszankodás megelőzhető, hiszen érzékelhető a dugulás.

Gyakori - szinte rendszeres - a wc tartalmának a wc pumpával való kiszabadítása. Akkor jó esetben csak a wc-csésze elszűkülése okozza a dugulást. Duguláselhárításra nincs szükség. Az elszűkűlést vízkövesedés okozza. Ez esetben wc-csészét kell cserélni.

Büdös van a wc-ben és a teljes lakásba átterjed. Töltse fel vízzel a wc-csészét, hajtsa rá a wc-ülőke tetejét a gyors párologtatás megakadályozására. Ellenőrizze a strang tetején a légbeszívó meglétét, működését. Büdös van a fürdőszobában és a konyhában és a teljes lakásba átterjed. Töltse fel a szifonokat (mosdó, kád, zuhany, mosogató, piszoár) vízzel, hogy a kellemetlen szag megszűnjön. Duguláselhárításra nincs szükség.

Kisebb dugulásokat házilag is meg lehet oldani. Duguláselhárító vegyszerekkel, kézi csőgörénnyel, de végleges, teljes megoldást a nagynyomású mosatás eredményez majd.

A duguláselhárítás egy viszonylag gyors munkavégzés megfelelő szaktudás és speciális nagy teljesítésű gépek mellett. A kellemetlenség, bosszankodás, a keserű szájíz tovább tart. Éppen ezért vegyünk példát a fejlett országoktól, ahol 1-2 évente elvégeztetik a duguláselhárítást, mosatást, hogy megszabaduljanak a zsíros lerakódástól és ezzel megelőzzék a dugulást.

A csatorna-kamera az eldugult csőben ugyan azt látja mint mi felülrőr a wc-ben. Ki kell ahhoz mosatni, hogy a dugulás okát meglássuk.

A fák, örökzöldek ültetését kerüljük a csatorna-redszer fölé, a szervízakna és a pöcegödör mellé. A későbbiekben a dugulás egyik okozója lehet.

DUGULÁSELHÁRÍTÁS HÁZILAG: 06 70-545-18-69

A lefolyócsöveket érdemes időnként tisztítanod, hogy a lerakódásokat eltávolítsd A lerakodások a következők. A konyhában a zsír, az olaj, az ételmaradékok, fürdőszobában a hajszálak, a szappandarabkák, a tusfürdő, vízkő és sampon okozzák a dugulást. A dugulás akkor is kialakul időnként, ha szűrőt használsz, az ugyanis csak a nagyobb ételmaradékok vagy a hajszálak ellen véd, a sampon vagy a vízkő ellen nem. Megelőzésképpen önts forró, gőzölgő vizet a lefolyóba, és ezzel megelőzheted a teljes dugulást a csőrendszeredben.

DUGULÁSELHÁRÍTÁS MECHANIKAI ELJÁRÁSA

Csavard le a mosdó, mosogató szifonjait és végezd el a takarítását, tisztítását. Majd tekerd vissza, ügyelve arra, hogy a tömítés visszakerüljön a helyére. Talán meg is oldódott a probléma.

GYAKORLATI DUGULÁSELHÁRÍTÁS házilag: 06-70-545-1869

Trisó a duguláselhárítás egyik háztartási módszere a zsíros lerakódások ellen

A háztartási boltokban kapható trisó a kisebb elzsírosodott dugulást feloldja. Önts egy egész flakonnyit a lefolyóba, hagyd állni 12 órán át, majd öblítsd le bő forró vízzel. Átmeneti segítség, ideig óráig működik.

Megelőzésként szódabikarbóna és ecet a dugulás kialakulása és megszüntetése ellen

A szódabikarbóna is nagy segítség a dugulás megszüntetésében. Olcsósága mellett igen hatékony. 1 zacskó szódabikarbónára öntsünk fél üveg ecetet lassanként, hogy az ki tudja fejteni a hatását. Ne ijedj meg, mert pezsegni fog, de a vegyi folyamat elindult, mi csak hagyjuk dolgozni 1-2 órát. Majd mossuk le forró vízzel.

Végezetül, házilag nem nagyon van más eredményes módszer a dugulás megszüntetésére. Véleményem szerint a reklámokban hirdetett duguláselhárító szerek alkalmazása csak pénzkidobás, valóban a lefolyóba húzzuk le a pénzünket. Hatékonyságuk csaknem eredménytelen, de néha nagyobb kárt is tudnak okozni.

A wc-csésze eldugulásánál talán elkerülhetetlen a szakember!

Ennek oka lehet idegen tárgy - mint pld. wc-illatosító, tampon, egészségügyi betét, nedves törlőkendő, játék - beledobása, beleejtése, leöblítése. Az ilyen tárgyak már megszorulnak, megdagadnak és a további használattal óriási bajt, kellemetlenséget tudnak okozni. Itt már szerszámok, gépek, speciális eszközök szükségesek a megoldáshoz.

Munkavégzés területei

Duguláselhárítás szolgáltatásunkat az alábbi területeken végezzük:

Budapest: I. kerület Várkerület duguláselhárítás, II. kerület Rózsadomb duguláselhárítás, III. kerület Óbuda-Békásmegyer duguláselhárítás, IV. kerület Újpest duguláselhárítás, V. kerület Belváros duguláselhárítás, VI. kerület Terézváros duguláselhárítás, VII. kerület Erzsébetváros duguláselhárítás, VIII. kerület Józsefváros duguláselhárítás, IX. kerület Ferencváros duguláselhárítás, X. kerület Kőbánya duguláselhárítás, XI. kerület Újbuda duguláselhárítás, XII. kerület Hegyvidék duguláselhárítás, XIII. kerület Angyalföld duguláselhárítás, XIV. kerület Zugló duguláselhárítás, XV. kerület Újpalota duguláselhárítás, XVI. kerület Mátyásföld duguláselhárítás, XVII. kerület Rákosmente duguláselhárítás, XVIII. kerület Pesztszentlőrinc-Pestszentimre duguláselhárítás, XIX. kerület Kispest duguláselhárítás, XX. kerület Pesterzsébet duguláselhárítás, XXI. kerület Csepel duguláselhárítás, XXII. kerület Budafok-Tétény duguláselhárítás, XXIII. kerület Soroksár duguláselhárítás.

Pest megye: Abony duguláselhárítás, Albertirsa duguláselhárítás, Aszód duguláselhárítás, Biatorbágy duguláselhárítás, Budakalász duguláselhárítás, Budakeszi duguláselhárítás, Budaörs duguláselhárítás, Cegléd duguláselhárítás, Dabas duguláselhárítás, Dunaharaszti duguláselhárítás, Dunakeszi duguláselhárítás, Dunavarsány duguláselhárítás, Érd duguláselhárítás, Fót duguláselhárítás, Göd duguláselhárítás, Gödöllő duguláselhárítás, Gyál duguláselhárítás, Gyömrő duguláselhárítás, Halásztelek duguláselhárítás, Isaszeg duguláselhárítás, Kistarcsa duguláselhárítás, Maglód duguláselhárítás, Monor duguláselhárítás, Nagykáta duguláselhárítás, Nagykörös duguláselhárítás, Nagymaros duguláselhárítás, Ócsa duguláselhárítás, Örkény duguláselhárítás, Pécel duguláselhárítás, Pilis duguláselhárítás, Pilisvörösvár duguláselhárítás, Pomáz duguláselhárítás, Ráckeve duguláselhárítás, Százhalombatta duguláselhárítás, Szentendre duguláselhárítás, Szigethalom duguláselhárítás, Szigetszentmiklós duguláselhárítás, Szob duguláselhárítás, Tápiószele duguláselhárítás, Tököl duguláselhárítás, Törökbálint duguláselhárítás, Tura duguláselhárítás, Üllő duguláselhárítás, Vác duguláselhárítás, Vecsés duguláselhárítás, Veresegyház duguláselhárítás, Visegrád duguláselhárítás, Zsámbék duguláselhárítás (Kiszállási díj 5.000Ft)

További írások