Duguláselhárítás logó

Duguláselhárítás, szennyvíz, galambürülék,
takarítás, fertőtlenítés

0670-545-1869

Budapesten Ingyenes Kiszállás! Díjmentes Árajánlat!

Kedves olvasó!

Megtisztel, hogy bár lehet szorult helyzete miatt, - mert épp komolyan küzd egy napi problémával, mint a dugulással, duguláselhárítással, vagy, mert előrelátó és a szükséghelyzetre felkészül, ha esetleg a későbbiekben kerül ilyen kellemetlen helyzetbe, hogy megtekinti ezt a honlapot.

Ha megengedi, és van, egy kis ideje kérem, tekintse át velünk, hogy mi is ez a városiasodásból adódó kellemetlen helyzet manapság. A dugulás, mely duguláselhárítással jár, akár házilag, akár tippek, trükkök alkalmazásával, ami lehet szódabikarbóna ecettel, vagy sósav használata is.

Természetes része életünk fenntartásának, hogy eszünk és iszunk ennek következményeként használjuk a mellékhelységet. Komfortérzetünknek köszönhetően felfrissít a tisztálkodás. Az egészségünk megóvása érdekében és a kellemes társas igényünk érdekében rendszeresen tisztálkodunk.

Igyekszünk a ruháink rendben tartását is megoldani, hidegben és melegben egyaránt. Ezenkívül különböző tisztulási folyamatokon megyünk keresztül, melyek szennyezett körülményt teremtenek a környezetünkben. Orvosi ellátásra lehet szükségünk s ehhez steril körülményt szeretnénk biztosítani. Műtét előtt és utána tiszta környezetben fertőzésmentesen a legjobb felépülni. Ugye ezek csak az egészségünk érdekében??? Milyen természetes igény ez is.

Duguláselhárítás Budapesten non-stop, Duguláselhárítás Budapesten éjjel-nappal, Duguláselhárítás Budapesten olcsón, Duguláselhárítás Budapesten legolcsóbban, Duguláselhárítás Budapesten azonnal, Duguláselhárítás Budapesten bontás nélkül, Duguláselhárítás Budapesten falbontás nélkül, Duguláaelhárítás Budapesten hétvégén és Duguláselhárítás Budapesten ünnepnap is:
06/70-545-1869

Duguláselhárítás régen és most

Annak idején, a nomád csoportokban élő népeknél is volt már rendszer a különböző szennyvizek, emberi ürülék távoltartására, hiszen nagyon komoly fertőzéseket okozhatnak, melyek halálhoz is vezethetnek. Nem megrémiszteni akarom Önt, Önöket, de tudjuk, hogy ezek hétköznapi dolgok. Mármint a fertőzések és hát a „melléktermékeink” is alaposan érintenek minket.

Szóval a nomád közösségekben a táboron kívül végezték el a különböző tisztasági műveleteket. Sokszor egy távol eső kútból, - melyeket maguk ástak ki - kellett gondoskodniuk a megfelelően tiszta és nem kevés vízről is.

Ekkor szinte ismeretlen volt a dugulás fogalma.

Aztán a fejlődő települések is igyekeztek a tisztálkodási lehetőségeket kényelmesebbé tenni fejlődve ebben : lavór, ezt mindenki ismeri szinte. Kisebb tálak és persze a kisvödrök, amikkel kihordtuk az udvar egy elhagyatott részébe a szennyezett vizet. Ez akkortájt szinte természetes megoldás volt, bár a higiéniai oldalát mindannyian tudjuk a kertre vonatkozólag. Akkor még többen lakhattunk kiskertes előkertes kis házikókban… De azért téli estéken kevés családtag vállalkozott rá, hogy eleget tegyen ennek a feladatnak frissen, tisztálkodás után, mikor inkább az ember a melegre, a fűtött kályha mellett maradna, de valakinek be kellett vállalnia ezt a hősies rendszeres feladatot.. Kisebb falvakban a pottyantós toalettek, Éjjel- nappal, hidegben- melegben sok évig kiszolgálták a család higiéniai, szükségletét, mint illemhely. Ez idő alatt is kevésszer fordult elő a dugulás fogalma inkább a „megtelt” szóval illettük a helységet, miközben a tisztítására vártunk. Ilyenkor összefogott a család és „átpergették a trutyit, majd jó messzire elvitték a lakástól, hogy az le tudjon bomolni, de ne okozzon fertőzést.

Aztán a fürdésre szánt dézsák a tisztálkodást könnyítették meg, a mosókonyhák ledöngölt padlói pedig sok-sok kifröccsent szennyvizet el tudtak szívni a mosási munkálatok során, de a maradékot ilyen körülmények között is két lábbal kisétálva, egy két kézzel kicipelve kellett a család által kijelölt helyre önteni. Később a városocskákban pedig már kezdetleges kisebb csatornahálózatok kiépítése is a fejlődést mutatta. Ez a mi, mai kényelmesebb életünk elengedhetetlen része volt mivel a kiskerti lehetőséget csupán egy- egy erkély váltotta fel és az persze ezt a megoldást lehetetlenné tette..mármint a „ kiszaladok a szennyvízzel az udvarra kiönteni” gondolatot.

Na és persze a lényeget majdnem kihagytam.

A fali csapok idejében végre lettek bekötött csöveink melyek egy kis lefolyócsövön keresztül kivezetett a lakásból mindenféle szennyet. De hova is?? Ja, hát persze. A „derítőbe”. Udvari központi szennyvíztároló, mely különböző méretekben kezdett épülni a kis kertes lakások udvarain. Sokak előtt is ismert módon. Ülepítő, aztán a gyűjtő, s ha megtelt csak telefon - fejlődött ez idő alatt ez a technikai ág itt is- s napokon belül megszabadítottak minket a „termékünktől” egy hordós teherautóval. Persze gyerekeinket óva intettük, hogy ezen, helyek közelébe ne játszanak, nehogy beszakadjon a teteje. Sajnos néhány áldozatot ez is követelt. Duguláselhárítás Budapesten.:06-70-545-1869

Aztán sokan - a magas árak miatt - inkább az utcára szivattyúzták ki ezt a kellemetlen emberi mellékterméket, de még ezt is valahogy elviselt hűséges Földünk.

A mai modern népesen lakó városok egyik kellemetlen mellékeredménye a zsúfolt és vagy kevésbé megfelelően kialakított csatornázás miatt a háztartási dugulás… Pedig különböző szabványok követelményeként mindenhol igyekeznek központosítani, és központilag kezelni ezt a világot érintő, esetlegesen természetet károsító fertőzésveszélyes emberi lét természetes mellékkövetkezményét.

Tudunk városokról, ahol a már megviselt, vagy régóta működő csatornavezetékek elviselhetetlenül sok problémát fennakadást okoznak az ott élő embereknek minden nap szembesülve ezzel a szinte megoldhatatlan helyzettel. Nem csak a szagokra gondolok. De sok helyen nagyon komoly helyreállításra lenne szükség.

A nagyobb építésű társasházakat már eleve ezen új szabványok szerint építik, nagyobb csövekkel, több elágazással, szerelő és tisztító aknák gyakoribbá tételével. Mi örömmel költözünk be egy-egy ilyen lakásba, hiszen a fűtés gondja is - mely sokszor szintén központosított már- lemegy a vállunkról. Ha még esetleg kertes házban lakunk, akkor is megtanulunk fegyelmezetten alkalmazkodni az új helyzethez: kiépíttetjük a csatornahálózatunkat, s ráköttetünk a központira. Végre semmi gondunk ezzel, csak fedezze a keresetünk, nyugdíjunk ezt a kiadást is.

Aztán azt vesszük észre, hogy nem minden működik tökéletesen hiába a jó szándékú fejlesztés… Sajnos szinte minden család szembetalálja megát a következő helyzettel.

Duguláselhárítás Budapesten. 06-70-545-1869

Gondoljunk arra, mikor a mosogatólé már nehezen megy le a tálcából….. Ugye mindjárt megfogalmazzuk, mi is a probléma…, s hozzuk a pumpát. Néhány nyomás után a szennyvíz végre a maga útján elhagyja a mosogatónkat, s mi megkönnyebbülten végezzük további otthoni teendőinket. Ám néhány nap után ez megismétlődhet, szinte folyamatossá válhat ez a helyzet, újból a bevált módszer: pumpa használat, mérgelődés, aztán enyhülés és újból a pumpa használata.

Persze a mi pumpánk is fel-fel csattan, s nem értjük mitől áll elő ismételten ez a kellemetlen helyzet. De nem reménytelen a helyzet gondoljuk. Hol a csőgörény? Majd leengedjük s végre minden rendben. Ugye ez sem ismeretlen próbálkozásink terén kedves olvasó? Aztán van még a házi egyéb zsíroldó hadművelet, ecet, szódabikarbóna, kipiszkálgatni, ami bennragadt.. s jobbnál jobb házi praktikák…. Ugye?

A valódi probléma esetleg már komolyabb eredetű. Ám mi nem adjuk fel a házi próbálkozást s beszerezzük a forgalomban megtalálható különféle lefolyótisztítókat. Ezek is némi megoldásul szolgálnak s van, hogy munkánk eredményeként igen csak gyorsan kiürül végre a csapból a szennyvíz. Ilyenkor elégedetten mosolygunk, hogy milyen ügyesek is vagyunk, s ez méltán kijár nekünk, hiszen jól oldottuk meg a feladatot.

duguláselhárítás Budapesten házilag, duguláselhárítás Budapesten ecettel szódabikarbónával, duguláselhárítás Budapesten tippek trükkök, duguláselhárítás Budapesten falbontás nélkül, duguláselhárítás Budapesten olcsón, duguláselhárítás Budapesten azonnal, duguláselhárítás Budapesten non-stop, duguláselhárítás Budapesten csatornatisztítás, duguláselhárítás Budapesten éjjel-nappal, duguláselhárítás Budapesten szaktanácsadás
06/70-545-1869

Szóval kedves olvasó!

Már volt hasonló hányattatásban része??? Akkor érti is miért kell komolyabban odafigyelnünk a lefolyóinkra. Mind a fürdőszobaira, mind a központi összefolyóinkra. Mert persze, ha a toalettel van gondunk, akkor igen csak bepánikolunk ilyen helyzetben ami jogos is, hiszen a rengeteg szennyet ott már nehezebb eltakarítani, s pumpa csak ront a helyzeten, ha valóban nagyobb dugulásról van szó. S ha ez este ér minket ….ajjaj , még rosszabb a helyzet,mert a fél házat ,- ha családiról - és akár az egész lépcsőházat, ha társasházról van szó—Felriasztjuk s igyekszünk elhárítani a dugulást. Ráadásul utána a tisztátalanná vált területet alaposan fertőtleníthetjük is….hypó és egyéb tisztítószerekkel, amit épp fellelünk otthon e szorult helyzetben. Minden tisztítóeszközt szinte azonnal kidobunk, ami ez alatt a kezünk ügyébe került, s használtuk. Milyen másnap a hangulatunk? Nem kell kommentálni. Ugye?

A baj átmenetileg megszűnt, de kialvatlanok vagyunk, s a maradék szagoktól émelyeg a gyomrunk.

Higgye el, nem paródia miatt vetem ezeket a sorokat erre a honlapra, de én is háztartást vezetek s ért már néhány komolyabb meglepetés e téren.

Tudom Önnek is kevés ideje marad, hiszen felgyorsult világban élünk – igazán önmagunkon kívül másra nem is marad időnk. Munka, család, hihetetlen gyorsan telnek így a napok. Már szinte el is felejtettük, hogy milyen gondunk merült fel dugulással kapcsolatban pár napja, pár hete , pár hónapja….akár egy éve.

De mi van, ha ez megismétlődik, vagy egyre nehezebben tudjuk házilag elhárítani a nehézséget?

Akkor valószínű végre szakembert hívunk, aki kitisztítja a teljes csőhálózatot, a csövekre lerakódott egyéb szennyeződésekkel együtt.

Na jó, de hol lehet olcsón dolgozó és mindig elérhető személyt, személyeket találni?

Ma már a technika az informatika világa is jócskán fejlődik s így az interneten szinte bármikor kereshetünk és találhatunk is ajánlkozó személyeket, hogy bármikor kijönnek dugulás elhárítást végezni, non-stop üzemben…

Igen kecsegtető lehetőségek sora tárul elénk, ha beütjük a keresőbe ezt a szót, duguláselhárítás. S már nyúlunk is a telefonunk után, ami persze már szintén okos. Tárcsázunk és reménykedünk…

Esetleg az első hívásnál szembesülünk azzal, hogy hiába az éjjel nappali kecsegtető ajánlat a „szám jelenleg nem kapcsolható” szöveget hallva totál csalódottságot élünk meg.

Másik szám a soron következő…. „ Ehhez a számhoz előfizető nem kapcsolható”..

A csudába…. „Minek is hirdeti valaki magát, ha épp akkor nem érhető el, mikor nekem annyira nagy szükségem van egy megbízható és azonnali megoldásra?????”

Következő szám itt van a neten próbáljuk ki. Kicsöng, de jó. Na végre. Még így az éj közepén is van valaki, aki utolérhető, s mindjárt elhárul a nehézségem… Él bennünk a remény.

Felveszik „ Halló!” „Kérem jöjjön dugulásom van segítsen!” Álmos hang a válasz s egybe a kérdése is „ Most?” „Most!” Nyugtatjuk meg. „Majd holnap feküdjön le bátran.” S leteszi a telefont. A vonal túlsó végén iszonyú csend. Mi meg már eltelve a dugulás látványával szörnyülködve azzal mi vár még ránk, ha most valaki nem segít ,.. .. elkeseredünk s bizonytalanul hívjuk a következő számot. Ő végre kijönne, de csillagászati árat kér a munkájáért…. pedig mi érezzük magunkat kiszolgáltatottnak, s még mi fizessünk tetemes összeget?? Ismét elkeseredünk, de fel nem adhatjuk. „Holnap munka.”” Itt rendnek kell addigra lennie”. Na és persze már háborgó gyomrunk sem bírja ezt az iszonyú bűzt. Ráadásul mindent moshatunk le, fel, át teljes fertőtlenítésként, hogy semmilyen nyoma ne maradjon ennek a helyzetnek.

Szóval.

Nem dughatjuk a fejünket a homokba, hogy ez engem nem érint. Amint az elején már egyetértettünk vele: Életünk természetes része a táplálkozás, mosakodás, tisztálkodás. A komfortérzetről, mint különleges emberi érték nem is beszélve.

Ezért: Legyünk egyedülállóak, családosak, özvegyek, vagy elváltak, fiatalok, vagy idősek, gazdagok, vagy szegényebbek, vállalkozók telephellyel rendelkezők vagy magánszemélyek, kisebb nagyobb intézményben dolgozó vezetők, vagy beosztottak, mi mind kerülhetünk ilyen szorult helyzetbe.

Hétköznapi emberekként mindenki abból él meg, amiben van jártassága, s amiben esetleg mások segítségére tud lenni, másoknak tud szolgálni.

Ez ebben a mai elanyagiasodott világban nem is lehetne sajnos másképp. De sokszor mi, akik nem értünk egy- egy dologhoz, valódi szakember segítségére szorulunk, s az nekünk sok pénzbe kerül. Ráadásul az ilyen előre nem látható események kellemetlenségek, mint egy alapos dugulás, lehet, hogy a megtakarított, összespórolt utazásra, vagy vásárlásra szánt pénzünkből kell fedeznünk természetesen soron kívül. Ez persze megint rosszul érint minket, hiszen az elején ezért nem fordultunk szakemberhez, nem kértünk segítséget, mert tudtuk nem ússzuk meg kiadás nélkül a dolgot. Spóroljunk, ha lehet.

De most? Már szinte minden mindegy, csak legyünk túl rajta…. legyen vége ennek a lidércnyomásnak, s tudjunk visszatérni a hétköznapi életünkbe. Eltakarítva, kitakarítva, helyreállítva mindent. Most is szívjuk a fogunkat, mikor fizetnünk kell, de hosszú ideig nem kerül sor ilyen kellemetlenségre, ha alapos munkát végeznek, a megfelelő embert találtunk, aki becsületes ezen a téren.

Mindenkit kérek a súlyosabb dugulások elkerülése érdekében vegye komolyan, hogy karbantartja, vagy tartatja, esetleg évente kitisztíttatja a lefolyóit központi összefolyóit.

Köszönöm, hogy velem tartott, s ha nehézsége akad, igyekszem a segítségére sietni megfelelő eszközökkel s alapos munkával tudva, hogy én is olyan hétköznapi ember vagyok, mint ön, s én esetleg más téren kell, hogy szakember segítségét kérjem.

Tisztelettel a szolgálatára állva egy ilyen szorult helyzetben.

A dugulás akár Budapesten is látszólag váratlanul keletkezhet, de akkor pedig azonnal cselekedni kell. Először akár a takarítással, a kétségbeesés után, mert amíg nem folyik le a szennyvíz, a mosogatóban, a mosdóban, a kádban, a zuhanyzóban, a wcben, addig azt a helyiséget, vagy szanitert nem lehet használni. Dugulás bárhol előfordulhat, a szifonban, a csőszakaszban, a csőszakasz könyök részeiben, a szennyvízlefolyókban, a gyűjtőcsatornákban, legyen az akár kisebb vagy nagyobb átmérőjű csőszakasz. Otthonunkban megpróbálhatjuk a dugulást elhárítani, különböző vegyszerekkel, hypóval, sósavval. ezek hozhatnak átmeneti siket, amennyiben a dugulás a lefolyó közelében van, mint például a szifonban.

A szifon tisztításához, a dugulás megszüntetéséhez viszont nem kell vegyszer. Erős maró hatása miatt veszélyes vele dolgozni, érintkezni. Ugyanakkor, amennyiben nem ott van a dugulás a vegyszer mit sem ér. A dugulás lehet a nagyobb csőméretekben, csőszakaszokban, vagy a gyűjtőaknákban is. Itt már profi tisztítószerkezetre van szükség. Ahogyan a köznyelvben elterjedt, és ismeretes a csőgörényre, valamint a tapasztalt szakemberre. A dugulások legnagyobb része falbontás nélkül is elvégezhető. De bontás nélkül nem mindent lehet megúszni.

Duguláselhárítás Budapesten, Csatornatisztítás Budapesten, Csőkamerázás Budapesten, Kamerás csővizsgálat Budapesten, Woma Budapesten.
06/70-545-1869

Piaci verseny

1. A versenyszabályozás létrejöttének rövid története

Amíg ketten vannak a piacon, akik duguláselhárítással foglalkoznak akár csak Budapesten, addig mindig lesz verseny. Ezt akár szabályozhatják is. A piacszabályozás messzire nyúlik vissza. Történeteiről minden korban sokat lehetne mesélni. De mindig voltak törekvések arra, hogy a kereskedelmi tevékenység, törekvés, tisztes feltételek mellett folyhasson. Így a ma alkalmazott szabályozási formák közül, - a tisztességtelen magatartás tilalma a legősibb. Ezt sokan megtévesztéssel, becsapással alkalmazzák a duguláselhárítás területén is Budapesten. A szabályozás elsősorban a kereskedelmet érintette, de mint szolgáltatás,- már amikor létrejöttek az egyes szolgáltatások- a duguláselhárításra is vonatkozik. Még ehhez jött hozzá a XIX. század végétől a kartellszabályozás, mert létrejöttek az első nagyvállalatok. Ők gyakran törekedtek piaci hatalmuk növelésére, tisztességtelenül együttműködés útján. Az Amerikai Egyesült Államokban a XIX. század végén, 1890-ben hozták létre az első kartell-ellenes törvényt. Ez a Sherman Act, amely, tiltotta a kartellek létrehozását, gyakorlását, melyet erősen büntettek. Ezzel szemben Németországban szintén a XIX. század végén, az 1897-es császári bírósági döntés nyomán gyakorlatilag legalizálták a kartelleket, és ez a második világháború végéig, a XX. század közepéig nem is változott érdemben. Óriási különbség volt a két törvénykezés között, mely hatással volt a cégek nagyhatalmi pozíciójára, mint egyénenként, vagy mint egymástól függőek. Az Európai Unió versenyszabályozásának a német törvénykezés adott alapjául.

Munkavégzés területei

Duguláselhárítás szolgáltatásunkat az alábbi területeken végezzük:

Budapest: I. kerület Várkerület duguláselhárítás, II. kerület Rózsadomb duguláselhárítás, III. kerület Óbuda-Békásmegyer duguláselhárítás, IV. kerület Újpest duguláselhárítás, V. kerület Belváros duguláselhárítás, VI. kerület Terézváros duguláselhárítás, VII. kerület Erzsébetváros duguláselhárítás, VIII. kerület Józsefváros duguláselhárítás, IX. kerület Ferencváros duguláselhárítás, X. kerület Kőbánya duguláselhárítás, XI. kerület Újbuda duguláselhárítás, XII. kerület Hegyvidék duguláselhárítás, XIII. kerület Angyalföld duguláselhárítás, XIV. kerület Zugló duguláselhárítás, XV. kerület Újpalota duguláselhárítás, XVI. kerület Mátyásföld duguláselhárítás, XVII. kerület Rákosmente duguláselhárítás, XVIII. kerület Pesztszentlőrinc-Pestszentimre duguláselhárítás, XIX. kerület Kispest duguláselhárítás, XX. kerület Pesterzsébet duguláselhárítás, XXI. kerület Csepel duguláselhárítás, XXII. kerület Budafok-Tétény duguláselhárítás, XXIII. kerület Soroksár duguláselhárítás.

Pest megye: Abony duguláselhárítás, Albertirsa duguláselhárítás, Aszód duguláselhárítás, Biatorbágy duguláselhárítás, Budakalász duguláselhárítás, Budakeszi duguláselhárítás, Budaörs duguláselhárítás, Cegléd duguláselhárítás, Dabas duguláselhárítás, Dunaharaszti duguláselhárítás, Dunakeszi duguláselhárítás, Dunavarsány duguláselhárítás, Érd duguláselhárítás, Fót duguláselhárítás, Göd duguláselhárítás, Gödöllő duguláselhárítás, Gyál duguláselhárítás, Gyömrő duguláselhárítás, Halásztelek duguláselhárítás, Isaszeg duguláselhárítás, Kistarcsa duguláselhárítás, Maglód duguláselhárítás, Monor duguláselhárítás, Nagykáta duguláselhárítás, Nagykörös duguláselhárítás, Nagymaros duguláselhárítás, Ócsa duguláselhárítás, Örkény duguláselhárítás, Pécel duguláselhárítás, Pilis duguláselhárítás, Pilisvörösvár duguláselhárítás, Pomáz duguláselhárítás, Ráckeve duguláselhárítás, Százhalombatta duguláselhárítás, Szentendre duguláselhárítás, Szigethalom duguláselhárítás, Szigetszentmiklós duguláselhárítás, Szob duguláselhárítás, Tápiószele duguláselhárítás, Tököl duguláselhárítás, Törökbálint duguláselhárítás, Tura duguláselhárítás, Üllő duguláselhárítás, Vác duguláselhárítás, Vecsés duguláselhárítás, Veresegyház duguláselhárítás, Visegrád duguláselhárítás, Zsámbék duguláselhárítás (Kiszállási díj 5.000Ft)

További írások